آی یو دی چیست؟
بسیاری از افراد تمایل دارند تا برای استفاده از روش های پیشگیری از بارداری تحت نظر متخصصان آنچه را که با سلامت آنها مطابقت دارد را مورد استفاده قرار داده تا بتوانند با اطمینان کامل و با حفظ سلامت خود فرایند پیشگیری از بارداری را انجام دهند.
در گذشته بسیاری از بانوان با مصرف انواع قرص ها و داروهای مختلف ممکن بود ناهماهنگی را در میزان هورمون ها تجربه کنند و به دنبال آن آسیب های جسمانی نمایان می شد، اما چند سالی است که آی یو دی یکی از روش های موثر برای پیشگیری از بارداری شناخته میشود و پزشکان و متخصصان دستگاهی بسیار کوچک اما پلاستیکی را که به شکل حرف T می باشد در داخل رحم قرار داده و برای چندین سال مانع از بارداری خواهد شد.
بسیاری از بانوان پیش از استفاده از آی یو دی سعی دارند تا سطح آگاهی خود را نسبت به این وسیله کاربردی افزایش داده تا متوجه شوند با توجه به خواسته و وضعیت جسمانی آنها این شیوه کاربرد مد نظر را خواهد داشت یا خیر.
با این حال باید بدانید که آی یو دی ها تنوع مختلفی دارند، دسته ای از آنها هورمونی و دسته دیگر مسی هستند.
با استفاده از آی یو دی مسی و آزاد شدن این یون فعال هرگز لقاح تخمک و اسپرم اتفاق نیفتاده و شیوه ای موثر برای پیشگیری از بارداری است.
اما نوع دیگری از آی یو دی را هورمونی می نامند که در ضمن استفاده از این دستگاه با ترشح بیشتر هورمون پروژسترون و ضخیم تر شدن دهانه رحم نفوذ اسپرم را غیر ممکن می کند و با این شرایط قطعاً بارداری رخ نخواهد داد.
مسئله بسیار مهمی که در مورد آی یو دی باید بدانید این است که این شیوه جلوگیری از بارداری کاملاً مطمئن و موثر است و ضمن استفاده از آن هرگز خطراتی مانند عفونت و یا احتمال بارداری ناخواسته برای افراد اتفاق نخواهد افتاد و از نظر متخصصان هم شیوه موثر و کم خطر است که برای تمامی بانوان حتی با شرایط خاص کاربرد دارد.
چه کسانی میتوانند از آییودی استفاده کنند؟
با وجود روش های متعدد برای پیشگیری از بارداری این سوال در ذهن بانوان به وجود می آید که کدام روش ایمن تر و مطمئن است و کمترین میزان عوارض و خطر را به همراه دارد.
تمامی پزشکان و متخصصانی که در حوزه زنان فعالیت دارند به تمامی بانوانی که به دنبال راه های موثر و البته مطمئن برای پیشگیری از بارداری هستند آی یو دی را پیشنهاد داده و با کارگزاری درست و اصولی آن در رحم روشی مطمئن برای عدم بارداری به شمار می آید.
اما زمانی که برای استفاده از آی یو دی به پزشک مراجعه می کنید متخصصان بررسی های تکمیلی را انجام داده تا متوجه شوند که آیا این فرایند برای شما مناسب است یا خیر.
برای پیشگیری از بارداری برای سال های متمادی آی یو دی مناسب ترین گزینه است و باید برای استفاده از آن مطمئن شوید که دوره قاعدگی به درستی و کاملاً در زمان معین اتفاق می افتد.
به طور معمول استفاده از آی یو دی برای تمامی بانوان ممکن است، مگر آنکه فرد به آسیب ها و بیماری های خاصی دچار باشد، به عنوان مثال تمامی بانوانی که عمل قلب و تعویض دریچه را انجام داده اند و یا دریچه قلب آنها مصنوعی می باشد نمی توانند از آی یو دی استفاده کنند.
همچنین متخصصان سابقه پزشکی بانوان را جویا شده و تمامی کسانی که حاملگی خارج از رحم داشته اند نمی توانند از آی یو دی استفاده کنند، به جز موارد گفته شده دیگر بانوان با وجود سلامت کامل رحم می توانند از آی یو دی به عنوان روشی مطمئن برای پیشگیری از بارداری استفاده کنند.
کارگذاری IUD در رحم چگونه است؟
بسیاری از متخصصان زنان و زایمان بهترین راه حل برای پیشگیری از بارداری را استفاده از آی یو دی می دانند.
اما سوال اینجاست که کارگزاری آی یو دی در رحم چگونه انجام میشود و میزان اثرگذاری آن تا چه حد است.
زمانی که انتخاب افراد برای پیشگیری از بارداری آی یو دی است باید به پزشکان و متخصصین زنان مراجعه کرده تا این پزشکان بررسی های تکمیلی را انجام دهند و متوجه خواهند شد که آیا آی یو دی برای این بانوان انتخاب مناسبی می باشد یا خیر.
بعد از آنکه پزشک استفاده از آی یو دی را برای بانوان بلامانع دانست معاینات اولیه را انجام می دهند تا متوجه شوند که هیچگونه عفونت قارچی و باکتریایی در کانال واژن و دهانه رحم وجود نداشته باشد، زیرا هرگونه عفونت هر چند خفیف هم مانعی جدی برای عملکرد درست آی یو دی می باشد و ابتدا باید تمامی آسیب های پیش آمده بهبود یابد و بعد از آن با کارگزاری آی یو دی افراد بهترین نتیجه را برای مدت طولانی و بدون آسیب و خطا دریافت خواهند کرد.
در اولین قدم متخصصان بررسی می کنند که علاوه بر عفونت های مختلف فرد باردار نباشد که اگر در چنین شرایطی بخواهند آی یو دی را کارگزاری کنند آسیب های بسیار زیادی در سلامت رحم به وجود آمده و مشکلات زیادی را در پی خواهد داشت.
برای کارگزاری آی یو دی متخصصان و پزشکان با دستگاهی به نام اسپکولوم دهانه رحم را باز کرده و با کمک یک وسیله بسیار باریک محل قرارگیر آی یو دی را در دهانه رحم تعیین می کنند.
در زمان قرار دادن آی یو دی در دهانه رحم معمولا شکل این دستگاه به صورت یک چوب کبریت خواهد بود و زمانی که درون رحم قرار می گیرد بازوهای آن باز شده و مانع از عبور اسپرم خواهد شد.
در روند کارگزاری آی یو دی در رحم هرگز احساس ناخوشایند را تجربه نکرده و به واسطه بندی که از دهانه رحم خارج می باشد هر موقع که بخواهید می توانید آن را خارج کرده و اقدامات لازم را برای بارداری انجام دهید.
عوارض آی یو دی چیست؟
زمانی که انتخاب بانوان برای پیشگیری از بارداری آی یو دی است باید حتماً مزایا و عوارض آن را دانسته تا با آگاهی بیشتر بتوانید بهترین روش را برای پیشگیری از بارداری انتخاب کنند.
متخصصان بر این باورند که آی یو دی یکی از روش های مطمئن برای پیشگیری از بارداری می باشد، اما این فرایند هم مانند سایر روش های دیگر عوارضی را به همراه دارد که در صورت مراقبت درست می توانید از بروز هرگونه مشکل پیشگیری نمایید.
گاهاً پیش می آید که با استفاده از انواع آی یو دی های غیر هورمونی به مرور زمان و یا به وسیله کارگزاری اشتباه آی یو دی در رحم افراد سوراخ شدن رحم را تجربه می کنند، این مسئله برای برخی از افراد بسیار دردسر آفرین بوده و نیاز است که پروسه های درمانی طولانی و انواع جراحی ها برای بهبود رحم انجام شود.
از دیگر عوارض استفاده از آی یو دی می توان به ایجاد درد در زمان قرار گرفتن آن در رحم اشاره کرد، برخی از بانوان به دلیل آستانه درد محدودی که دارند ممکن است هنگام کارگزاری آی یو دی درد و سوزش را تجربه کنند که البته موقتی و زودگذر است.
تمامی عوارض گفته شده به مرور زمان تاثیراتی مخرب و منفی را بر سلامت و کارکرد رحم اعمال کرده و اگر شرایط برای بهبود سریعا فراهم نشود نهایتاً منجر به نازایی و یا بارداری های پرخطر خواهد شد.
اگر آی یو دی به درستی در رحم قرار نگیرد و یا این فرایند توسط افراد غیرمتخصص انجام شود عوارضی بیش از آنچه که گفته شد را به همراه داشته و می تواند سلامت افراد به ویژه کارایی اصلی رحم را با خطرات جدی و جبران ناپذیر مواجه کند.
آیا این مطلب برایتان مفید بود؟
روی ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!
میانگین امتیاز 0 / 5. 0