بی‌اختیاری ادراری

بی‌اختیاری ادراری چیست؟ اختلال در عملکرد مثانه محدودیت‌ های زیادی را برای افراد به وجود می‌ آورد، معمولا بانوان بیش از آقایان به بی‌ اختیاری ادراری […]

بی‌اختیاری ادراری

بی‌اختیاری ادراری چیست؟

اختلال در عملکرد مثانه محدودیت‌ های زیادی را برای افراد به وجود می‌ آورد، معمولا بانوان بیش از آقایان به بی‌ اختیاری ادراری مبتلا میشوند اما این اختلال برای همه افراد در سنین مختلف ممکن است بنا به دلایل متفاوت رخ دهد.

بی‌ اختیاری در کودکان نگران کننده نیست اما این عارضه برای بزرگسالان نشان دهنده یک آسیب و مشکل داخلی می‌ باشد، بی‌ اختیاری ادراری انواع مختلف دارد اما اگر این عارضه از حد خفیف به شدید تبدیل شود محدودیت‌ های زیادی را به همراه داشته و عموماً برای افراد به ویژه بزرگسالان یک فرایند شرم آور و نگران کننده خواهد بود.

بی اختیاری ادراری از آن دسته آسیب‌ هایی است که به مرور زمان زندگی فرد را تحت تاثیر قرار داده و با از بین رفتن روحیه افراد و عدم حضور در جمع مشکلات وسیع‌ تری را هم از نظر جسمانی و هم از نظر روحی متحمل میشوند.

اگر بخواهیم در مورد انواع بی‌ اختیاری صحبت کنیم باید بدانید که این اختلال به صورت بی‌ اختیاری فشاری، بی‌ اختیاری فوری و بی‌ اختیاری سرریز شونده شناسایی میشود، البته بی‌ اختیاری عملکردی و ترکیبی نیز نوع دیگری از این اختلال به شمار آمده که هر کدام از آنها می‌ توانند روال طبیعی بدن را مختل کنند.

بی‌ اختیاری فشاری زمانی اتفاق می‌ افتد که فشار مضاعف و غیرطبیعی به مثانه وارد شود، عموماً افراد این نوع بی‌ اختیاری را هنگام سرفه کردن، عطسه، خندیدن و یا بلند کردن اجسام تجربه می‌ کنند.

نوع دیگر بی‌ اختیاری را فوری می‌ گویند به گونه‌ ای که افراد به صورت ناگهانی و شدید تخلیه ادرار را کاملا غیرارادی تجربه می‌ کنند این عارضه حتی ممکن است در طی شب نیز اتفاق افتاده و عموماً آسیب‌ هایی همچون اختلالات نورولوژیک یا دیابت و انواع عفونت‌ ها عاملی برای پدیدار شدن این نوع بی‌ اختیاری است.

اما بی‌ اختیاری ادراری سرریز شونده به موقعیتی گفته میشود که افراد تخلیه کامل مثانه نداشته و به طور مکرر و مداوم نیاز به دفع ادرار دارند و این حس همیشه با افراد همراه است.

بی‌ اختیاری ادراری عملکردی نشات گرفته از مشکلات فیزیکی یا ذهنی برای افراد است که نمی‌ دانند چه موقع باید برای تخلیه ادرار اقدام کنند، این آسیب عموماً در پی ابتلا به آرتروز شدید رخ می‌ دهد و زمانی که افراد توانایی‌ های جسمانی ندارند با این مشکل مواجه خواهند شد.

و اما بی‌ اختیاری ادراری ترکیبی به حالتی گفته میشود که از موارد گفته شده افراد با بیش از یک نوع آن مواجه باشند که اغلب این نوع اختلال بیش از دیگر موارد مشکل آفرین بوده و محدودیت زیادی را در پی دارد.

دلایل ایجاد بی‌اختیاری ادراری

دلایل ایجاد بی‌اختیاری ادراری

دلایل ایجاد بی‌اختیاری ادراری

از نظر متخصصان بی‌ اختیاری اداری یک بیماری شناخته نمیشود بلکه این عارضه در پی سایر آسیب‌ های جسمانی پدیدار شده و زمانی که شرایط بهبود بیماری‌ ها فراهم شود این اختلال نیز برطرف خواهد شد.

از مهمترین دلایل ابتلا به بی‌ اختیاری ادراری باید به عفونت‌ های ادراری اشاره کرد، عفونت‌ ها می‌ توانند باعث تحریک مثانه شده و احساس دفع شدید و فوری را به همراه می‌ آورند.

متخصصان بر این باورند که هرگونه اختلال در عملکرد راست روده و بروز یبوست می‌ تواند عاملی مهم برای دفع ناگهانی ادرار باشد، البته جنسیت نیز بر بروز بی‌ اختیاری ادراری موثر است، به همین دلیل است که بانوان بیش از آقایان در معرض این اختلال قرار گرفته و از آنجایی که دوره‌ های بارداری، یائسگی و حتی زایمان را سپری می‌ کنند احتمال ابتلا به این اختلال برای آنها افزایش می‌ یابد.

از طرف دیگر مهم است بدانید که عواملی همچون سن می‌ تواند بر عملکرد اندام‌ های داخلی اثرگذار باشد، افزایش سن یکی از عوامل موثر بر ضعف‌ های عضلانی بوده و قطعاً به مرور زمان شاهد عملکرد ضعیف مثانه نیز خواهید بود به گونه‌ ای که افراد توانایی کنترل مثانه را از دست داده و با نشت ادرار و گاهاً بی‌ اختیاری ادراری کامل مواجه میشوند.

از طرف دیگر استعمال انواع دخانیات و سیگار کشیدن می‌ تواند شانس ابتلا به بی‌ اختیاری ادراری را افزایش دهد، از طرفی نباید از اضافه وزن افراد و سابقه خانوادگی آنها غافل شد، به یاد داشته باشید که سایر بیماری‌ های زمینه‌ ای مانند دیابت می‌ تواند بی‌ اختیاری ادراری را در پی داشته باشد.

همچنین مصرف مداوم الکل، کافئین و نوشیدنی‌ های گازدار و انواع شیرین کننده‌ های مصنوعی نوعی محرک مثانه به شمار آمده و به مرور زمان متوجه بی‌ اختیاری ادراری خواهید شد.

تمامی پزشکان فعال در این حوزه معتقدند که اگر افراد از دوز بالایی ویتامین c استفاده کنند و داروهای مربوط به قلب و فشار خون را مصرف کنند به مرور زمان ممکن است با بی‌ اختیاری ادراری خفیف مواجه شوند، تمامی داروهای آرامبخش و شل کننده‌ های عضلانی بر این عارضه اثرگذار بوده و افراد بر اساس آسیب‌ های جسمانی درجه متفاوتی از بی‌ اختیاری را تجربه می‌ کنند.

پیشگیری از ابتلا به بی‌اختیاری ادراری

پیشگیری از ابتلا به بی‌اختیاری ادراری

پیشگیری از ابتلا به بی‌اختیاری ادراری

تمامی کسانی که با عوارض بی‌ اختیاری ادراری آشنا هستند سعی دارند که با راهکارهای موثر از بروز این عارضه جلوگیری کرده تا مبادا در سنین بالاتر با مشکلات و محدودیت‌ های آن مواجه شوند.

مهمترین و ساده‌ ترین راهی که می‌ توانید برای پیشگیری از ابتلا به بی‌اختیاری اداری انجام دهید حفظ وزن بدن در محدوده نرمال است، اگر با افزایش وزن مواجه هستید قطعاً با افزایش سن نیز با بی‌ اختیاری مواجه خواهید شد پس بهتر است تا زمان طلایی از دست نرفته با روش‌ های موثر رژیم‌ های لاغری مناسب را در پیش گرفته و با کمتر کردن وزن از عوارض و عواقب آن که شامل بی‌ اختیاری ادراری میشود محفوظ خواهید ماند.

روش دیگر برای پیشگیری از بی‌ اختیاری ادراری انجام تمرینات ورزشی کگل یا تقویت عضلات کف لگن است، عضلات لگن نقش بسیار مهمی در محل قرارگیری مثانه و عملکرد آن خواهند داشت، زمانی که این عضلات با ضعف مواجه میشوند تمامی اندام‌ ها از جایگاه اصلی خود جابجا شده و ممکن است مشکلاتی از جمله بی‌ اختیاری ادراری پدیدار شود.

شما می‌ توانید با انجام تمرینات کگل به طور پیوسته و روزانه از چنین عارضه‌ ای جلوگیری کرده و اطمینان داشته باشید که با انجام تمرینات کگل نه تنها مثانه بلکه رحم نیز در موقعیت مناسبی قرار خواهد گرفت.

یکی از عوامل موثر بر بی‌ اختیاری ادراری ابتلا به یبوست است، برای پیشگیری از این عارضه با مصرف مایعات بیشتر و فیبر فراوان می‌ توانید از بی‌ اختیاری ادراری جلوگیری نمایید.

یک راهکار دیگر و البته آسان برای پیشگیری از بی‌ اختیاری ادراری ترک مصرف سیگار و انواع دخانیات می‌ باشد، در کنار آن با کاهش مصرف الکل، کافئین و مواد محرک می‌ توانید این عارضه را درمان کرده و راه حل مناسبی برای پیشگیری از بی‌ اختیاری ادراری خواهد بود.

همواره به یاد داشته باشید که بی‌ اختیاری ادراری اغلب بر اثر بارداری، زایمان و تغییرات هورمونی اتفاق می‌ افتد اگر قبل از بروز بی‌ اختیاری ادراری می‌ دانید که با اختلالات هورمونی مواجه هستید پیش از بروز بی‌ اختیاری حتماً برای کنترل وضعیت بدن به پزشک مراجعه کنید با این کار می‌ توانید وضعیت هورمون‌ ها را به حد نرمال رسانده و قطعاً از بی‌ اختیاری اداری پیشگیری خواهید کرد.

اما مهم است بدانید که بی‌ اختیاری ادراری که در بارداری اتفاق می‌ افتد نگران کننده نبوده و پس از زایمان و زمانی که هورمون‌ ها به حد متعادل برسند وضعیت بدن به حالت اول باز می‌ گردد.

آیا این مطلب برایتان مفید بود؟

روی ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *