سقط مکرر جنین

سقط مکرر چیست؟ برخی از اختلالاتی که ممکن است در دوره بارداری اتفاق بیفتد فرایندی ناخوشایند به شمار آمده که بانوان را از نظر جسمی یا […]

سقط مکرر جنین

سقط مکرر چیست؟

برخی از اختلالاتی که ممکن است در دوره بارداری اتفاق بیفتد فرایندی ناخوشایند به شمار آمده که بانوان را از نظر جسمی یا ذهنی تحت تاثیر قرار می‌ دهد و عواقب و عوارضی را در پی دارد.

اگر بانوان بنا به دلایل مختلف در طی زندگی بیش از دو یا سه مرتبه سقط غیر عمدی را تجربه کنند اصطلاحا به آن سقط مکرر گفته میشود، چنین اختلالی باید تحت بررسی و درمان قرار گرفته و متخصصان با انجام سایر روش‌ های تشخیصی، معاینات بالینی و انجام آزمایشات متعدد سعی در علت یابی سقط دارند.

تحقیقات انجام شده نشان می‌ دهد که در سراسر دنیا حدوداً از هر ۱۰۰ زن ۵ نفر سقط مکرر را تجربه می‌ کنند البته این مسئله نشانه‌ ای از بارداری‌ های ناموفق است که عوامل ژنتیکی یا محیطی بر آن اثرگذار می‌ باشد.

تا به امروز تحقیقات وسیعی در زمینه سقط مکرر انجام شده است اما دلیل قطعی برای این عارضه پیدا نشده است، متخصصان بر این باورند که سقط مکرر با سن مادر ارتباط مستقیم دارد، اگر بانوان در سنین بالا برای بارداری اقدام کنند بیش از دیگران شانس سقط را خواهند داشت.

هر چقدر که سن بانوان بیشتر شود عملکرد تخمدان‌ ها ضعیف‌ تر شده و این مسئله ریسک سقط مکرر را افزایش می‌ دهد، به همین دلیل است که بانوان باردار عمدتاً در سن ۳۵ تا ۴۰ سالگی بیش از هر زمان دیگری با سقط مکرر مواجه میشوند.

اما در مورد سقط مکرر باید به ناهنجاری‌ های کروموزومی نیز اشاره کرد، گاها همچنین اختلالی که با جنین مربوط میشود عامل مهم سقط بوده و باید برای بررسی و پیشگیری از اتفاق مشابه اقدام نمود.

با تمام این تفاسیر با هر بار سقط جنین بانوان از نظر جسمانی و روانی تحت فشار قرار گرفته و ممکن است این مسئله باعث نگرانی یا ناامیدی آنها شود، مهم است که سقط جنین را مسئله جدی دانسته و برای بررسی وضعیت بدن به ویژه رحم حتماً به پزشکان مربوطه مراجعه نمایید.

مهمترین علت سقط مکرر

مهمترین علت سقط مکرر

مهمترین علت سقط مکرر

دلایل مختلفی بر سقط مکرر جنین اثرگذار است که متخصصان با استفاده از سایر روش‌ های تشخیصی سعی دارند علت چنین اختلالی را در بدن هر فرد بررسی کرده تا با راهکارهای موثر بتوانند یک بارداری موفق را به سرانجام برسانند.

اما مهمترین علت سقط مکرر مربوط به ناهنجاری‌ های ژنتیکی میشود که حدود ۲ تا ۵ درصد زوجین با چنین مسئله‌ ای مواجه هستند، اغلب سقط مکرر بر اثر ناهنجاری‌ های کروموزومی اتفاق می‌ افتد و ممکن است روند رشد جنین از یک جایی متوقف شده و با جداسازی آن از دیواره رحم سقط اتفاق خواهد افتاد.

اما متخصصان مشکلات مادرزادی در ساختار رحم را از دیگر دلایل مهم سقط مکرر می‌ دانند، گاهی اوقات بانوان وضعیت نامناسب رحم را گذشته داشته و اگر نسبت به این وضعیت بی‌ اطلاع باشند با سقط مکرر مواجه میشوند.

همچنین سندروم آشرمن که یک بیماری مربوط به رحم است عاملی برای سقط جنین بوده و ابتلا به این سندروم باعث چسبندگی و بروز زخم یا اسکار در بافت رحم میشود.

بسیاری از بانوان در پی ابتلا به فیبروم و پولیپ رحم که توده های خوش خیم رحمی هستند دچار سقط مکرر میشوند و تا زمانی که این عوارض بهبود پیدا نکند بانوان در هر دوره بارداری بیش از دیگران در مواجهه با سقط قرار می‌ گیرند.

علت دیگر سقط مکرر ابتلا به سندروم آنتی فسفولیپید است این اختلال یک وضعیت خود ایمنی شناخته شده که مستقیماً سبب لخته شدن خون میشود و در طی بارداری مشکلاتی را برای جنین و جفت همراه دارد و به طور قطعی باعث سقط خواهد شد.

برخی از انواع بیماری‌ ها مانند دیابت عامل دیگر و تاثیرگذار بر سقط مکرر است، ممکن است افراد به این بیماری مبتلا باشند و عدم کنترل و درمان آن چنین خطراتی را در دوره بارداری به همراه دارد، ناگفته نماند که برخی از بانوان بدون هیچ زمینه‌ ای به دیابت بارداری مبتلا میشوند و در چنین شرایطی باز هم خطر سقط جنین وجود دارد.

زمانی که صحبت از سقط جنین میشود نباید مشکلات مربوط به غده تیروئید را نادیده گرفت، هرگونه مشکل در میزان ترشح این غدد درون ریز خطر سقط جنین را افزایش داده و تا زمانی که وضعیت این هورمون‌ ها به حد متعادل نرسد چنین خطری سلامت مادر و جنین را تهدید خواهند کرد.

از دیگر دلایل سقط مکرر جنین باید به سندروم تخمدان پلی کیستیک اشاره کرد، زمانی که تعادل هورمون در بدن بانوان بر هم می‌ خورد و اختلالات هورمونی پدیدار میشود عملکرد تخمدان‌ ها نیز مختل شده و هورمون‌ های جنسی مردانه در بدن فرد افزایش می‌ یابد این ناهماهنگی در بدن بانوان منجر به سقط جنین میشود و تا زمانی که شرایط بهبود پیدا نکند بارداری‌ های موفق عملاً غیر ممکن خواهد بود.

بارداری مجدد بعد از سقط مکرر جنین

بارداری مجدد بعد از سقط مکرر جنین

بارداری مجدد بعد از سقط مکرر جنین

اگر بانوان به صورت پیوسته دو یا سه مرتبه سقط جنین را تجربه کنند قطعاً نشانه‌ ای از اختلالات داخلی است که باید حتماً توسط متخصصین زنان بررسی شود، اما ضمن بررسی‌ های تکمیلی و انجام سایر روش‌ های درمانی و اصلاحی اگر بانوان تمایل به بارداری مجدد داشته باشند باید چند نکته مهم را رعایت کرده تا مبادا در حین بارداری مجدداً با سقط جنین مواجه شوند.

از آنجایی که بانوان بعد از تجربه سقط مکرر وضعیت حساس‌ تری دارند مهم است که به چکاپ‌ های دوره‌ ای اهمیت بیشتری داده و به طور منظم و در فواصل زمانی مشخص به پزشک مراجعه کنند، همواره این نکته را به یاد داشته باشید که همه بانوان پیش از آغاز دوره بارداری و تا انتهای ماه نهم موظف به مصرف اسید فولیک هستند و با این کار می‌ توانند اختلالات مربوط به جنین را تا حد ممکن کاهش داده و مصرف این نوع مکمل‌ ها مانع از سقط جنین میشود.

با این حال داشتن رژیم غذایی سالم در این دوران کمک می‌ کند تا با رفع نیاز بدن مادر و جنین از آسیب‌ هایی همچون سقط محفوظ بمانند.

نکته دیگر و البته مهم در روند بارداری این است که بانوان باید روزانه ۳۰ دقیقه پیاده‌ روی داشته باشند، حتی اگر در گذشته سقط مکرر را تجربه نموده‌ اید می‌ توانید با احتیاط کامل و در سطوح کاملاً صاف بدون ایجاد فشار به عضلات حدود ۳۰ دقیقه پیاده‌ روی مرتب داشته باشید با این کار عضلات بدن تقویت شده و شرایط برای طی کردن بارداری در وضعیت ایده‌ آل فراهم میشود.

تمامی بانوانی که با سقط مکرر مواجه بوده‌ اند قطعاً شرایط حساس‌ تری نسبت به دیگر بانوان دارند مهم است که در دوره‌ های بعدی و برای حاملگی‌ هایی که پیش رو دارند وزن بدن را به محدوده طبیعی رسانده و در طی بارداری مراقب افزایش وزن خود باشند.

همچنین پرهیز از مصرف انواع نوشیدنی‌ های حاوی الکل و اجتناب از استعمال سیگار به سلامت جنین و مادر کمک کرده و اختلالات و خطرات دوره بارداری به این واسطه به حداقل خواهد رسید.

اگر با بیماری‌ های زمینه‌ ای مواجه هستید حتماً قبل از بارداری برای درمان و کنترل آنها اقدام کنید و در طی دوره بارداری حتماً چکاپ‌ های مربوطه را انجام داده تا از وضعیت بدن مطلع شوید.

گاهی اوقات متخصصان هورمون درمانی را در دوره بارداری الزامی دانسته و به این واسطه سعی دارند که از وضعیت رحم مراقبت کنند، اگر در شرایط ویژه پزشک انواع هورمون یا دارو را برایتان تجویز می‌ کند حتماً از دوز مشخص آنها استفاده کنید، با این کار می‌ توانید شرایط را برای یک بارداری ایمن و موفق فراهم کرده و از خطرات و عوارض احتمالی محفوظ خواهید ماند.

آیا این مطلب برایتان مفید بود؟

روی ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *