لکه بینی در بارداری

علت لکه بینی در سه ماهه اول بارداری با آغاز دوره بارداری نگرانی بانوان برای طی کردن این دوره کاملاً طبیعی است و البته باید از […]

لکه بینی در بارداری

علت لکه بینی در سه ماهه اول بارداری

با آغاز دوره بارداری نگرانی بانوان برای طی کردن این دوره کاملاً طبیعی است و البته باید از سلامت خود دقیق‌ تر مراقبت کنند تا مبادا با عوارض و آسیب‌ های احتمالی سلامت جنین به خطر بیفتد.

یکی از مشکلات شایع که در سه ماهه اول بارداری ممکن است برای بانوان اتفاق بیفتد لکه بینی‌ های خفیف تا شدید است، این لکه بینی‌ ها در مواردی طبیعی بوده و در برخی مواقع نشانه‌ ای از خطرات جدی به شمار می‌ آید.

اغلب متخصصان لکه بینی را در ابتدای بارداری مربوط به لانه گزینی جنین می‌ دانند اما به خاطر داشته باشید که این لکه‌ ها عموماً با رنگ‌ قهوه‌ ای دیده شده و در حد بسیار محدود و جزئی خواهد بود.

بعد از بارور شدن تخمک، نطفه حدوداً سه روز در لوله‌ های فالوپ مسیری را طی کرده تا به دیواره رحم متصل شود، اما در روز ششم تا دوازدهم لانه گزینی در رحم اتفاق می‌ افتد که عموماً در کنار لکه بینی، گرفتگی عضلات و حساس شدن سینه‌ ها نیز رخ می‌ دهد.

یکی دیگر از دلایل خونریزی یا لکه بینی زیاد در سه ماهه اول بارداری حاملگی خارج از رحم است، اگر تخمک بارور شده در مسیر لوله‌ های فالوپ به دام بیفتد و لانه گزینی را در همان قسمت انجام دهد افراد با درد و لکه بینی مواجه شده و البته رشد جنین در این محدوده غیر ممکن خواهد بود و نیاز است که با این شرایط بارداری اتمام یابد.

اما رابطه جنسی از دیگر دلایل لکه بینی در سه ماهه اول به شمار می‌ آید، ممکن است مویرگ‌ های خونی در دهانه رحم کمی حساس‌ تر شده و با انجام رابطه جنسی و فشاری که به دهانه رحم وارد میشود این مویرگ‌ ها تحریک شده و لکه بینی اتفاق می‌ افتد، این نوع لکه بینی معمولا برای چند ساعت ادامه داشته و خیلی سریع بهبود می‌ یابد.

از دیگر دلایل مهم لکه بینی در ابتدای بارداری باید به معاینات فیزیکی اشاره کرد، ممکن است پزشکان برای بررسی سلامت بخش‌ های مختلف لگن معاینات فیزیکی را مناسب بدانند، اما در صورت باردار بودن احتمال لکه بینی برای یک الی دو روز نیز وجود دارد.

علت دیگر لکه بینی در بارداری مربوط به ابتلا به عفونت‌ های فعال است که عموماً از روابط جنسی نشات گرفته و به نوعی بیماری مقاربتی شناخته میشود، همواره این نکات را به یاد داشته باشید که در سه ماهه اول بارداری بیش از هر زمان دیگری احتمال سقط جنین وجود دارد، معمولاً این مسئله با لکه بینی آغاز میشود و هر چقدر که لکه بینی با درد بیشتر و گرفتگی‌ های شکمی همراه باشد شانس سقط جنین نیز افزایش می‌ یابد.

اما متخصصان پولیپ‌ های رحم را عامل دیگر لکه بینی در ابتدای بارداری می‌ دانند به یاد داشته باشید که پولیپ‌ های رحمی اختلالی در روند بارداری ایجاد نمی‌ کنند اما ممکن است به مرور زمان و طی بارداری شاهد لکه بینی باشید.

علل خونریزی و لکه بینی در سه ماهه دوم و سوم بارداری

علل خونریزی و لکه بینی در سه ماهه دوم و سوم بارداری

علل خونریزی و لکه بینی در سه ماهه دوم و سوم بارداری

به طور کلی لکه بینی در طی دوره بارداری فرایندی غیر طبیعی است و اگر با این مسئله مواجه هستید حتماً باید با پزشک در میان گذاشته تا علت آسیب را به طور دقیق بررسی کنند و با راهکارهای موثر می‌ توانند این اختلال را برطرف نمایند.

مهمترین علت لکه بینی در سه ماهه دوم و سوم بارداری داشتن جفت سرراهی است، ممکن است جفت در قسمت پایینی رحم و دهانه رحم قرار گرفته باشد و هرگونه فشار مضاعف به آن که می‌ تواند نشت گرفته از رشد جنین باشد باعث ایجاد لکه بینی‌ های مستمر میشود.

البته دلیل دیگر لکه بینی در سه ماهه دوم و سوم بارداری جدا شدن زود هنگام جفت است، این مسئله عموماً با افزایش ضربان قلب جنین همراه بوده و بانوان دردهای شدیدی را در شکم و انقباضات رحم را به طور پیوسته تجربه خواهند کرد.

جدا شدن جفت از دیواره رحم خطرناک است و ممکن است علاوه بر به خطر انداختن سلامت مادر موجب از بین رفتن جنین هم شود، به طور کلی لکه بینی در ماه‌ های سوم تا نهم بارداری خطرناک است و ممکن است نشانه‌ ای از پاره شدن کیسه آب و زایمان زودرس باشد.

متخصصان با همه بانوانی که باردار هستند علائم هشدار دهنده را در میان گذاشته تا در صورت مواجهه با لکه بینی حتماً خود را به مراکز درمانی برسانند.

در سه ماهه دوم و سوم بارداری اگر همزمان با لکه بینی فشار شدیدی را در لگن حس می‌ کنید و به مرور زمان با داشتن استفراغ و درد هنگام تخلیه ادرار مواجه هستید باید بدانید که در معرض زایمان زودرس قرار گرفته‌ اید، همچنین تورم شدید دست‌ ها و صورت و البته درد پشت معده به مدت طولانی از عوارض زایمان زودرس است که باید به آنها توجه کرده و حتماً به پزشک مراجعه نمایید.

وجود عروق سرراهی در طی بارداری ممکن است باعث لکه بینی در سه ماهه دوم و سوم شود، عروقی که به جنین خونرسانی می‌ کنند باید در صحت و سلامت کامل به کار خود ادامه دهند زیرا اگر این عروق با پارگی مواجه شوند خونرسانی به جنین نیز مختل شده و به مرور زمان افزایش غیر طبیعی ضربان قلب جنین و خونریزی‌ های شدید را شاهد خواهید بود.

اقدامات مهم هنگام لکه بینی در بارداری

همانطور که گفته شد لکه بینی در بارداری فرایندی غیر طبیعی است و باید برای بررسی آن حتماً به پزشک مراجعه کنید.

اما مهم است بدانید که با وجود خونریزی و لکه بینی در دوره بارداری اینکه مادر با دلهره و اضطراب زیاد مواجه شود کاملاً طبیعی است اما به خاطر داشته باشید که در این شرایط مهم است که آرامش خود را حفظ کرده و نباید استرس زیادی داشته باشید.

بهتر است که به محض مشاهده لکه بینی مدت زمان استراحت خود را بیشتر کرده و مطلقاً فعالیت‌ های سنگین انجام ندهید، مسئله دیگر این است که با وجود لکه بینی در بارداری نمی‌ توانید به هیچ عنوان از تامپون یا کاپ قاعدگی استفاده کنید و پد بهداشتی بهترین گزینه برای بانوان خواهد بود.

با وجود لکه بینی در دوره بارداری مجاز به انجام روابط جنسی نخواهید بود و مهم است که سریعاً به پزشک مراجعه کرده تا ضمن بررسی علت لکه بینی در صورت نیاز انواع دارو را برایتان تجویز کنند.

به طور کلی هرگونه لکه بینی حتی در حد خفیف در دوره بارداری خطرناک و نگران کننده است و مهم است که حتماً به این مسئله رسیدگی کرده و با کمتر کردن فعالیت‌ های روزانه و مراجعه به پزشک از سلامت خود و جنین مراقبت کنید.

بررسی خوراکی‌های مفید و مضر در دوره بارداری

بررسی خوراکی‌های مفید و مضر در دوره بارداری

بررسی خوراکی‌های مفید و مضر در دوره بارداری

زمانی که بانوان با وجود لکه بینی در بارداری به پزشک مراجعه می‌ کنند متخصصان نکات تغذیه‌ ای را به آنها اعلام کرده و برخی از خوراکی‌ ها را کاملاً مضر می‌ دانند و البته برخی دیگر از انواع مواد غذایی برای این دوره مفید و مناسب هستند.

پس از تجربه لکه بینی در بارداری بانوان باید از خوراکی‌ های حاوی آهن استفاده کنند، مصرف گوشت قرمز، سبزی‌ های برگ‌دار، آلو خشک، تخم شربتی و جعفری برای بانوان باردار مناسب است، به خاطر داشته باشید که با مصرف ویتامین سی جذب آهن در بدن بهتر انجام میشود، پس می‌ توانید از سایر خوراکی‌ ها مانند پرتقال، لیمو ترش و انواع مرکبات استفاده نمایید.

همچنین انواع میوه‌ ها مانند سیب، گلابی، انار و به برای بانوان باردار مناسب است و هرگز مصرف مویز را فراموش نکنید، اما مهم است که خوراکی‌ های مضر دوره بارداری را بشناسید و در صورت داشتن لکه بینی و خونریزی نباید به هیچ عنوان از آنها استفاده کنید.

مصرف بادام تلخ، بهار نارنج، زرشک، زعفران، سیر و انواع گیاهان دارویی مانند پونه، آویشن، شبدر و شیرین بیان کاملاً ممنوع است.

با اطلاع از نکات تغذیه‌ ای می‌ توانید در دوره بارداری و به ویژه هنگام لکه بینی، خون از دست رفته بدن را جبران کرده و البته از تشدید این آسیب جلوگیری نمایید.

 

آیا این مطلب برایتان مفید بود؟

روی ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *