مراقبت های قبل از دوران بارداری

انجام معاینات پیش از بارداری مادر شدن یکی ازدلچسب ترین تجربه ها در دوران زندگی یک زن میباشد. و در واقع با مادر شدن است که […]

مراقبت های قبل از دوران بارداری

انجام معاینات پیش از بارداری

مادر شدن یکی ازدلچسب ترین تجربه ها در دوران زندگی یک زن میباشد. و در واقع با مادر شدن است که یک زن می تواند معنی عشق واقعی را بچشد و طعم دوست داشتن بی قید وشرط را تجربه کند.

یکی از این دوره های مهم قبل از وارد شدن به دنیای زیبای مادرشدن دوران قبل از بارداری است. در واقع درست زمانی که می خواهید تصمیم بگیرید که وارد دنیای زیبای مادر شدن بشوید.

اما باید این نکته را بدانید برای این که بتوانیم این دوران را به سلامت طی کنیم باید حتما قبل از وارد شدن به این دوره یکسری اقدامات را انجام بدهیم.

دوره بارداری یکی از شیرین ترین مهم‌ترین و حساس‌ترین دوران زندگی آدمیست ولی در عین حال اگر با شرایط مناسب وارد این دوره نشویم ممکن است بابسیاری از آسیب‌ها و تنش‌های روحی و جسمی نیز روبرو شویم که میتواند شیرینی این دوران را به کاممان تلخ کند. ویا حتی می‌تواند در تمام طول عمر گریبان‌گیرمان کند.

این اقدامات می تواند شامل معاینات بالینی و جسمی و مشاوره های روانشناسی برای زوجی که قصد پدر مادر شدن رادارند، باشد.

اولین اقدام برای تصمیم به باردار شدن و وارد شدن به دنیای پدر و مادری اماده بودن هر دو طرف از لحاظ روحی و روانی برای قبول پذیرش مسئولیت یک فرزند و داشتن صلاحیت لازم برای رشد و پرورش مناسب یک کودک در آینده میباشد.

به علاوه اینکه که یک مادر در طول دوران  9 ماه بارداری احساسات و حالت‌های مختلفی نظیر هیجان، ترس، شادی و یا سرخوردگی را تجربه میکند.

به همین دلیل داشتن آمادگی خصوصاً آمادگی روانی یک زن برای بارداری بسیار مهم است. پس اولویت اول ما برای تصمیم به بارداری آمادگی روانی پدرومادر است.

گام بعدی از زمانیکه که پدر مادر از لحاظ روحی امادگی پیدا کردند انجام یکسری آزمایشات و معاینات برای هر دو طرف می باشد تا از لحاظ سلامت جسمی خود مطمئن شوند که این خود میتواند تضمینی برای طی دوران بارداری کم ریسک و بی خطر برای مادر و جنین  باشد.

در این مطلب قصد داریم به معرفی  یکسری از معاینات و آزمایشهای روتین که حتما قبل از تصمیم به بارداری باید هر پدر و مادر آگاهی انها را انجام بدهند بپردازیم.

چک کردن وضعیت بالینی و علائم حیاتی

چک کردن وضعیت بالینی و علائم حیاتی

چک کردن وضعیت بالینی و علائم حیاتی

پزشک شما با گرفتن تاریخچه‌ای از سلامت شما و شریک زندگیتان، معاینه­های قبل از بارداری را آغاز می‌کند.

در ادامه پزشک از شما درخواست می­کند تا یکسری آزمایشها – مانند آزمایش خون و تست پاپ اسمیر- انجام دهید تا از سلامت شما و شریک زندگیتان مطمئن شود.

همچنین فرد قبل از بارداری باید حتما توسط پزشک و یا ماما مورد معاینه قرار گیرد تا در صورت هرگونه مغایرت در علائم حیاتی و یا در معاینات فیزیکی، از جمله (وجود هر گونه توده، عفونت، تبخال یا ضایعه و بررسی وضعیت ظاهری لگن ) اقدامات لازم قبل از بارداری برایش انجام شود پزشک معمولاً آزمایش‌هایی را نیز برای تشخیص عوامل بیماری­زای درخواست می‌کند:

  • آزمایش خون که شامل آزمایش شمارش کامل سلول های خونی است
  • هپاتیت
  • سفلیس
  • آبله مرغان
  • HIVویروس نقص سیستم ایمنی
  • روبلا یا سرخک
  • ازمایش ویروس هرپس تناسلی
  • بیماری های تیروئید(کم کاری یا پرکاری تیروئید)
  • بیماری های توکسوپلاسموز یس و بیماری های پنجگانه
  • کم خونی
  • تالاسمی
  • آزمایش کامل ادراری جهت بررسی هر گونه عفونت ادراری

همچنین اگر زمان ان رسیده که که مجددا واکسینه شوید، پیش از بارداری این کار را انجام دهید. چند واکسیناسیون مهم، مانند MMR(سرخک، سرخچه، اوریون ) واریسلا(ویروسی که عامل بیماری آبله مرغان)است و واکسن هپاتیت A خطر نقص هنگام تولد را زیاد میکند.

همچنین اگر فرد به یکی از انواع بیماری­ها مانند صرع، فشار خون بالا، آسم، دیابت، یا اختلالات تیروئید مبتلا هست، بسیار مهم وضروری است که پیش از باردار شدن با یک متخصص زنان و زایمان مشورت کند.

چرا ‌که این بیماری‌­ها باید در دوران بارداری برای حفظ سلامت خود مادر و فرزندش تحت کنترل باشد، همچنین ازانجایی که باید بعضی از داروهای رایج برای درمان این بیماری‌­ها نیز در دوره بارداری هم مورد استفاده قرار ­گیرند -مثل داروهای ضدتشنج و فشار خون- واز انجایی که ممکن مصرف انها  بر بارداری شما تاثیر بگذارد.

پس در اینجا پزشک متخصص میتواند جایگزین داروی متناسبی با دوران بارداری را برای فرد پیشنهاد کند که ریسکی متوجه مادر و فرزندش نشود.

انجام این ازمایش ها و معاینات  کمک میکند تا هرنوع عارضه فعلی مادر قبل از بارداری درمان و کنترل شود تا مانع از انتقال آن به جنینش گردد

آزمایش های ژنتیک پیش از بارداری

آزمایش های ژنتیک پیش از بارداری

آزمایش های ژنتیک پیش از بارداری

به گفته ی متخصصان، انجام مشاوره ها ی ژنتیک قبل از اقدام به  بارداری برای همه  افرادی که قصد بارداری دارند، امری لازم و حیاتی است.

چند مورد مهم و ضروری  که حتما باید قبل از بارداری مشاوره ژنتیک در موردشان انجام شود عبارتند از:

زوج هایی که با هم نسبیت فامیلی دارند.

زوج هایی که پدر و مادرشان با هم نسبت فامیلی دارند

زوج هایی که هم خودشان و هم والدینشان با هم نسبتت فامیلی دارند.

زوج هایی که سابقه بیماری ارثی خودشان یا فامیلشان دارند

زوج هایی که سابقه ناتوانی جسمی معلولیت، بیماری های صعب العلاج مانند سرطان، سابقه ناباروری و یا سقط متوالی و … را دارند

زوج هایی که مبتلا به انواع بیماری کم خونی (کم خونی داسی شکل یا تالاسمی)

زوج هایی که در سنین بال (35 سال به بالا) اقدام به بارداری میکنند

زوج هایی که گزارش آزمایش های مقدماتی پیش از ازدواجشان مشکوک و یا غیر نرمال باشد

مصرف ویتامین ها و فولیک اسید

مصرف ویتامین ها و فولیک اسید

مصرف ویتامین ها و فولیک اسید

رژیم غذایی متعادل و مناسب مادر قبل از بارداری و هم در طی دوران بارداری دارای اهمیت ویژه‌ای است.

اهمیت تغذیه قبل از بارداری و مصرف ویتامین‌ها و مکمل های مورد نیازدر دوران  قبل از اقدام به بارداری و طی دوران بارداری، در بهبود سلامت مادر و رشد جنین سالم بسیار مؤثر می‌باشد.

در این میان مصرف یکسری از ویتامین ها و مکمل ها که در ادامه آنها را نام میبریم از اهمیت ویژه تری برخوردار می باشد.

  • اسید فولیک 400میکروگرم
  • ویتامین D IU400
  • کلسیم200تا300میلی گرم
  • ویتامین C 70میلی گرم
  • تیامین 3میلی گرم
  • ریبوفلاوین 2میلی گرم
  • نیاسین20 میلی گرم
  • ویتامین B12 6میکروگرم

آیا این مطلب برایتان مفید بود؟

روی ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 5 / 5. 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *